SEY Vakfı Genç Girişimciler Yarışması

Yarışmanın adı

SEY Vakfı Genç Girişimciler Yarışması

Yarışmanın Organizasyonu

Yarışmanın genel koordinasyonu, Semra& Enver Yücel Vakfı ve Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafından belirlenen farklı deneyimlerine haiz yetkililerden kurulmuş disiplinler arası yaklaşımı benimseyen bir komite tarafından yürütülmektedir.

Yarışmanın Türü ve Geçmişi

Türkiye Cumhuriyeti'nde akademik eğitimine devam eden tüm lise öğrencilerinin katılımına açık bir ulusal girişimcilik yarışmasıdır. Yarışmaya katılım için temel koşul herhangi bir lisede eğitimine devam ediyor olmaktır. Yarışma neticesinde jüri tarafından belirlenecek olan 3 proje/iş fikri sıralanarak ödüllendirilecektir.

Yarışmanın Amacı

Fikri, projesi, azmi ve yeteneği olan gençlerin bu yarışmada bir araya gelerek yeni fikirler üretmesi, yeni projeler geliştirmesi, ortaya çıkacak yeni projeler ve tasarımlarla geleceğe yeni bir yön vermeleri. Yarışmaya katılan öğrencilere alanında uzman isimler süreç boyunca danışmanlık yapacak. Projeleri ile ilgili fikirlerini bu sayede geliştirebilecekler.

Yarışmaya Katılım Koşulları

• Türkiye’de lise eğitimine devam eden öğrenci olmak,
  • T.C vatandaşı olmak,
  • Aynı proje ile başka bir yarışmaya başvuru yapmamış olmak,
  • İş fikrinin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının en az bir tanesi ile uyumlu olması. Detaylı bilgi için tıklayınız
  • İş fikrinin çağrıda belirtilen iki ana tema (eğitim/ çevre) ile uyumlu olması

Başvuru esnasında öğrencilerin;
Özgeçmişlerini ve niyet mektuplarını girisimcilik@seyvakfi.org ‘a göndermeleri gerekmektedir.

*Her yarışmacı birden fazla proje ile yarışmaya katılabilir.

*Yarışmaya katılan projelerin yayım hakları Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne aittir.

Proje tesliminde dikkate edilmesi gereken unsurlar:

• Başvuru formundaki soruların hepsi eksiksiz bir biçimde doldurulmalıdır.
  • İş fikrinin/projenin Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının en az 1 tanesi ile örtüşmelidir.
  • İş fikrinin/ projenin eğitim ya da çevre kategorilerine yönelik olması gerekmektedir.

Proje Teslimi

Yarışmacılar websitemiz seyvakfi.org üzerinden başvuru formunu doldurmalı ve girisimcilik@seyvakfi.org mail adresine özgeçmişlerini ve niyet mektuplarını yollamaları gerekmektedir.

Yarışma Sekretaryası İletişim Bilgileri

Semra& Enver Yücel Vakfı
info@seyvakfi.org
girisimcilik@seyvakfi.org

Değerlendirme süreci

Proje tesliminden sonra jüri ön değerlendirmesi yapılacak. Ön değerlendirmeyi geçen projeler hızlandırma programına dahil edilecek, yarışmacılar sürdürülebilir kalkınma amaçları, girişimcilik, patent ve etkili sunum teknikleri ile ilgili 45’er dakikalık eğitim alacak. Bu eğitimlerin ardından alanında uzman isimlerle birebir konuşarak projelerini geliştirme imkânı sunulacak. Hızlandırma programının ardından yarışmacılara 5 gün ek süre verilecek ve projelerini öğrendikleri yeni bilgilerle geliştirme şansı verilecek. Jüri geliştirilerek gelen projeleri değerlendirmek üzere yeniden toplanacak. 9 Nisan 2021’de ise kazananlar açıklanacak.

Değerlendirme Prensipleri

İş fikrinin/projenin;

• Özgünlüğü,
  • Yarışmanın amacı ile kuracağı kavramsal ilişki /yorum,
  • İşleve uygunluğu,
  • Uygulanabilirliği,
  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile olan ilişkisi,
  • Sunumu
Baz alınarak değerlendirilecektir.

Jüri üyeleri ve Raportörlerin İsimleri,

Danışman Jüri üyeleri

Hüseyin Yücel - SEY Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı
Begüm Yücel - SEY Vakfı Başkan Vekili

Asil Jüri üyeleri

Emin Hitay - Hitay Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Işınsu Kestelli - İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı
Nil Girgin Kalıp - Bahçeşehir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Direktörü
Tal Garih - Alarko Holding Stratejik Planlama Müdürü
Bünyamin Aydın - Les Benjamins Kurucusu
Nur Bilen Yavuzer - Girişimci
Ekin Şenvardarlı - Northwestern Üniversitesi Öğrencisi/ First Robotics Competition Dünya Şampiyonu

Raportörler

SEY Vakfı Kurumsal İletişim Uzman Yardımcısı - Elif Ongun

Yarışma Takvimi

Yarışma İlanı
5 Ocak 2021
Soru – Cevap dönemi
5 Ocak 2021 – 15 Şubat 2021
Projelerin dijital teslimi için son tarih
1 Mart 2021
Jüri Ön Değerlendirmesi 1. Sonuç
10 Mart 2021
Hızlandırma Programı*
15-25 Mart 2021
Projelerin Teslim Tarihi
1 Nisan 2021
Jüri Son Değerlendirme Süreci
2- 8 Nisan 2021
Yarışma Sonucunun Açıklanması
9 Nisan 2021
*Jüri ön değerlendirme sürecini geçen yarışmacılar hızlandırma programına katılacaktır.

Yarışma Sonuçlarının İlan Şekli

Yarışma sonucu, SEY Vakfı’nın internet sitesi üzerinden ve vakfın sosyal medya kanalları üzerinden duyurulacaktır.

Ödüller

İlk 3 projeye başarı ödülü verilecektir. Birincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde %100 burslu lisans eğitimi, ikincilik ödülü Bahçeşehir Üniversitesi’nde %75 burslu lisans eğitimi ve üçüncülük ödülü projenin içeriğine göre sektöründe lider firmada staj programıdır ve tüm katılımcılara katılım sertifikası takdim edilecektir.

Başvuru formunu doldurmak için tıklayınız.