Biz Kimiz?

SEY Vakfı, 1968 yılından bu yana eğitim alanında faaliyet gösteren Yücel ailesinden, Semra ve Enver Yücel adına çocukları, Hüseyin Yücel, Begüm Yücel tarafından kurulmuştur.

2020 yılında faaliyete geçen vakfın faaliyetleri eğitim alanında yoğunlaşmıştır.

Gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarına burslar sağlayarak, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak SEY Vakfı’nın temel amacıdır.

Vakıf ayrıca, gençlere girişimlerini sunabilecekleri bir platform yaratmak, topluma fayda sağlayan insanları ödüllendirerek iyi örnekleri çoğaltmak, dezavantajlı bölgelerde hem öğrencilere hem de velilere bölgelerinin sosyo-ekonomik şartlarına uygun eğitimler vermek, seminerler düzenlemek amacıyla pek çok faaliyet gerçekleştirmektedir.

Vizyonumuz

Başta eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve ihtiyaç duyan herkesin eğitim-öğretimle gelişebilmesi için imkan yaratmak üzere faaliyet düzenleyen organizasyonlar içerisinde önce ülkemiz, ardından da tüm dünya nezdinde akla gelen önemli kurumdan biri olmak.

Misyonumuz

Çocukların eğitiminin önündeki bariyerleri kaldırarak, topluma faydalı dünya vatandaşları yetiştirmek.

Eğitimde fırsat eşitliği yaratacak uygulamaları çocuklarla buluşturarak, gelecek nesillere umut aşılamak.

Çocuklarda girişimcilik, liderlik ve yaratıcılık niteliklerini pekiştirerek kanaat önderi olabilecek, donanımlı bireyler yetiştirmek.

Toplumsal ve kültürel gelişime katkı sağlayacak, gelişim potansiyeline zemin oluşturacak bir platform ve topluluk olmak.

Sürdürülebilirlik. Yaptığımız tüm faaliyetlerin küresel ortaklıklar ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda sürdürülebilir olmasını hedefliyoruz.

Değerlerimiz

İnsan sevgisinden beslenen iyilik. Dünyayı güzele ve doğruya ulaştıracak en temel değerle yola çıkıyoruz.

Eşitlik. Herkesin, başta eğitim hakkı olmak üzere, fırsat eşitliğine sahip olması gerektiğini savunuyoruz.

Çağdaşlık. Her adımımızda ileriyi hedefliyor ve ileriyi hedefleyen herkesin yanında olmak için çabalıyoruz.

Birliktelik. Her toplum en zayıf üyesi kadar güçlüdür. Beraberce mutlu olabilmek için omuz omuza, el ele vermemiz gerektiğine inanıyoruz.